ПОЛИТИКА 

Борисов: Ако има автокрация, как чеверме социалистите ще се събират в Южния парк

Направихме хубави паркове в София, за да има БСП къде да се събират. Виждам, те днес се изтъпанили там – теменужки, алеи, всичко е подменено там, а те ни връщат във времето на Тройната коалиция. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на отчета за провелия се в последните няколко месеца граждански диалог под надслов „Европа в нашия дом“ .

БСП разчита на късата памет, сега цялата Тройна коалиция говорят за борба с корупцията в един прекрасен Южен парк. Те говорят, че ГЕРБ трябва да бъде заличен, така както заличиха СДС, за да остане само БСП/ БКП. Когато говорят за борба с корупцията – те, премиерът тогава, първата дама тогава, изгонената зам.-министърка за корупция. Аз излизам и казвам, оставка за това и това. Ние не разбрахме тогава какво стана. Тези хора говорят, но ние нямаме един спрян фонд, една спряна програма, заяви Борисов.

Те издигат лъжата и манипулацията в основна предизборна платформа. Тези сега в Южния парк ни плашат. Хич не ни е страх от тях. Лошото е, че като сгрешим, си понасяме грешките. Но и ние не сме идеални, каза още премиерът.

Ние няма да се сравняваме с чеверме социалистите. Не ги обиждам, цитирам Иво Христов. Не този Иво Христов, който нарече българите дебили, а този Иво Христов, който ги нарече чеверме социалисти. Явно паметта на тези хора е къса, а се надявам, че не е. Трябва да си спомним как тези, които сега се заканват в Южния парк, по времето на Орешарски през глава бягаха да се спасяват в Брюксел и същите тези си приеха закон да ги брани от преследване. Те излезли нас да ни сочат с пръст, подчерта Борисов.

Като ги слушам, това адски ме амбицира. Те не могат да прикриват злобата си. Говорят, че у нас има автокрация. Ако има автокрация, как ще се съберете в Южен парк? Когато всички тези скандали излязоха наяве, каква автокрация? Говорят за автокрация тези, които, когато управляваха, ние не излизахме от прокуратурата и следствието – поръчкови дела, коментира лидерът на ГЕРБ.

Трябва да направим така, че да не подложим отново държавата на това унижение да се върнат същите хора, макар че тяхната цел е да избягат в Брюксел, каза още Бойко Борисов.

За другата година сме планирали 360 млн. за увеличение на учителските заплати. Вече всички деца имат шкафчета в училища. Ние сме единствените в Европа, които имаме wi-fi във всяко едно училище. На Вълчев съм възложил да проверят състоянието на училищните автобуси и може там да разчита на още 20 млн. лв., и толкова за интерактивност, заяви премиерът.

До края на нашия мандат магистрала „Хемус“ трябва да подмине Плевен и да стигне до Белокопитово – Буховци. Това не е предизборно, поясни Борисов.

По думите му опозицията ходи по улиците и мери фугите между паветата, а не признава направеното до момента. До 26 април ще пуснем булевард „Левски“ във Варна. Искам всяка фуга да мине кметът и да я види, отбеляза премиерът.

Той заяви, че след управлението на БСП всичко в държавата е било развалина. Парите за „Хемус“ сме ги заделили. Във вторник правим две първи копки. При Ябланица почти пробихме планината. До Плевен започваме две копки едновременно. Ударно започваме Шумен-Търговище да довършим. Наредил съм на Нанков – Мездра-Ботевград до две-три седмици максимум да стартира. И обходът на Димово също, за да се подготвим излизайки от „Хемус“ да влизаме там. Магистрала „Струма“ върви добре, следващият месец ще подминем Благоевград и влизаме в тунела „Железница“. В рамките на следващите година и половина, две ще стигнем до Кресна – социалистическа мечта. Това е факт и ние ще го направим, уточни Борисов.

В началото на май започваме доизграждане на оставащите 20 км до границата със Сърбия. Най-натовареният път Пловдив-Асеновград работи перфектно. Сега правят обходите. Подготвяме обходния път, защото сме обещали и на Пазарджик, да извадим трафика от града. Май месец в началото искам да го видя как го правите. И за тези отсечки, за които говорите, те вече работят. Аз не ходя на първа копка на гола ливада да ме снимат. В началото на май, последната отсечка започваме, защото сме се разбрали с Вучич и тези 20 км до границата да ги завършим и тях. В рамките на две години максимум ще ги завършим, до края на мандата, увери министър-председателят.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ