ПОЛИТИКА 

Тома Биков: Ударът за ГЕРБ със скандала „апартаментгейт“ е очевиден

За нас и за нашите кандидати за евродепутати е важен българският национален интерес, как те ще бъдат посланици на България в Европейския съюз, заяви на брифинг в Шумен Тома Биков, народен представител от ГЕРБ, предава Радио „Фокус“ – Шумен.

Той, заедно с Антон Тодоров са на среща с актива на ПП ГЕРБ. „Нашите евродепутати ще защитават и темите, които са защитавали до момента. Разделението между Източна и Западна Европа за нас е абсолютно неприемливо, и което за съжаление идва от Западна Европа с предложения като пакета „Макрон“. България трябва да си взаимодейства с всички държави, с които има общ интерес“, заяви Тома Биков.

Той не отрече, че ударът за ГЕРБ със скандала „апартаментгейт“ е очевиден, както и това, че скандалите по скоро ще отблъснат хората, отколкото да ги мобилизират за предстоящите избори, но посочи, че тези скандали са възможни заради антикорупционната политика на ГЕРБ. „През последните 10 години всички закони – отварянето на имотния регистър, декларирането на имущество, на пари и т.н., всички тези закони са приети от различни правителства на ГЕРБ. Нито една антикорупционна мярка не е приета от БСП.

За себе си вече сме поставили своя стандарт и приемаме това като инвестиция в обществено доверие. Надяваме се, че хората ще разберат кой има истинско желание да се бори с корупцията и кой е решил да размахва тази тема като предизборен лозунг, а след това да се окаже, че се бори само срещу корупцията, в която не участва, а в която участва се оказва пазарен принцип. Така разбирам тяхното поведение“, коментира Биков.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ