ПОЛИТИКА 

Добрев: „Инерком“ няма да може да осигури финансиране за сделката за ЧЕЗ

По една основна точка на проектодоклада на временната комисия за сделката за ЧЕЗ имаме резерви – последната точка, която задължава БНБ да предостави кореспонденцията с „Инерком“. Има закони, които забраняват информацията да се предостави в този вид. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика Делян Добрев.

Комисията напълно оправда първоначалните ми очаквания – че тя няма с нищо да допринесе за получаване на повече информация за сделката. Комисията остана някак безрезултатна. За това има обективни причини. Всички дадоха информация, но просто информацията я знаехме отпреди това, заяви Добрев.

Банките не са поемали ангажимент да финансират сделката. Срокът е девет месеца, откакто са подписали договора с ЧЕЗ. Има още шест месеца, в които купувачът трябва да осигури финансирането. Моето усещане е, че тази сделка много трудно ще бъде финализирана с осигурено финансиране. По-скоро ще изтекат деветте месеца и купувачът няма да може да осигури финансиране. В такъв случай ЧЕЗ може да реши да стартира нова процедура, каза още Делян Добрев.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ