ПОЛИТИКА 

Бисер Петков: Всеки министър носи оставката в джоба си

„Всеки министър носи оставката в джоба си, когато реши я подава или министър-председателят му я поиска. Не мисля, че тази оставка ще доведе до трусове в правителството или управленска криза. Реакциите на разкритията за апартаментите са адекватни и навременни.“ Така министър Бисер Петков коментира поредната оставка на министъра на земеделието Румен Порожанов в сутрешния блок на БТВ.

„Чрез консултации всеки може да разбере кой е най-добрият вариант при условията за пенсиониране. Тези, които вече са подали документи също ще имат възможност да пожелаят пенсията им да бъде преизчислена по стария начин, те няма по никакъв начин да бъдат ощетени. Мобилните групи в общинските центрове ще действат активно през месец май и ще се прецени, ако има интерес тази практика ще бъде удължена“, коментира новия закон за определя на размера на пенсиите министър Петков.

„Разширяваме обхвана на лицата, които ще имат право на целева помощ за отопление, очакваме броят им да бъде увеличен до 255 хил. души. Ще бъде увеличена и базата на помощта. Тази промяна е възможна защото сме планирали 40 млн. повече от ресурса за миналите години“, обясни министър Петков.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ

Leave a Comment