Home » Мнения » В Украйна Западът измива срама от Мюнхен и предадената Чехословакия

В Украйна Западът измива срама от Мюнхен и предадената Чехословакия

Сподели новината
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За да си дадем сметка какво предателство извършват Радев, Янев, Костадинов, Каракачанов, Нинова в момента, трябва да погледнем през призмата на историческия опит, който има Европа със ситуации като днешната.

Това коментира във „Фейсбук“ Момчил Петров.

Стратегическият момент да бъде спрян един мегаломански проект е при първата агресия. За Европа през 1938 година това е била Чехословакия. Таз страна е била готова да се бие, имала е мотивирана армия и съпоставим стандарт с Германия.

От своя страна Германия все още не е била напълно разгърнала военно промишления си комплекс, икономиката не е преминала на военно временен режим, а армията не е имала боен опит и самочувствие. Никак не е било сигурно какво ще стане при военен сблъсък. Още повече, ако Германия бъде отрязана от всички доставки, а Чехословакия получава военно и всякакви снабдяване.

Само че Европа забранява на Чехословакия да се бие, а останалото е история. След окупацията на Судетите в Чехия идват на власт прогермански политици и цялата страна е присъединена към Третия райх като протекторат. Германия добива самочувствие, „мирът“ и дава възможност да се подготви за война и десетки милиони европейци загиват.

Днес Европа и Западът взимат предвид „срама от Мюнхен“ и позволяват на Украйна (държава на годините на които тогава е била Чехословакия) да се защити. За да бъде избегната голяма война, за да не може Русия да изгради по-мощна армия, за да бъде блокиран руския ВПК. И тази стратегия очевидно работи.

И тук се явяват нашите „миротворци“ и казват – оставете Украйна да бъде пожертвана както Чехословакия. Оставете Русия да си се въоръжи на спокойствие. Оставете я да разгърне военновремвнна икономика и постоянна двумилионна армия.

Истински предатели. Или истински глупци.
И в двата случая е лошо и опасно.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.