НОВИНИТЕ 

Тихомир Безлов: Сигналите за офшорки са ченгеджийска сглобница

Сотир Цацаров достатъчно добре знае моделът офшорни зони. Това усилие се случва в предизборния контекст и двете политически формации говорят за офшорки на техните опоненти. Това заяви пред БТВ Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

„В седмицата преди изборите има предположение, че ще бъдат извадени някакви материали“, прогнозира Безлов. На въпрос дали е възможно толкова бързо да се случи публикуването на проверката от ДАНС Безлов каза, че е възможно „да се извадят сигнали, постъпили в ДАНС, а не факти“. „Въпросът е как се проверяват тези сигнали“, каза Безлов.

„Има малка група офшорни страни, които не ни отговарят на подобни въпроси – Швейцария, Сингапур и Хонг Конг. Когато искаш подобна информация обаче трябва да бъдат запитвани и да им се пратят данни за извършено престъпление. Това, което ме дразни е, че те не отговорят дори за извършени данъчни престъпления“, възмути се Безлов.

Според Безлов „това е ченгеджийска сглобница“. Подставените лица трябва да са си развалили отношенията помежду си, за да се получат данни за техни сметки, зад които стоят хора с власт.

Експертът от Центъра за изследване на демокрацията припомни, че в случая с Александър Манолев и къщата му за гости е имало информация, която някой от много вътрешния му кръг я знае и я споделя. „Тя не се знаеше от простосмъртните“, припомни Безлов. Експертът припомни за митичният диск, който Германия купи от Швейцария за открити сметки, в който се съдържат имена на високопоставени лица от цяла Европа. „Изглежда нищо не е получено“, каза Безлов.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ

Leave a Comment