ЛИЦАТА 

Андрей Анастасов е най-добрият млад шофьор на България

Андрей Анастасов е най-добрият млад шофьор на България за 2018. Младежът бе награден от председателя на СБА Емил Панчев след оспорвания финал на писта Дракон в Калояново вчера.

„Благодарим на всички наши герои, финалистите в кампанията, които доказаха, че с подобни инициативи можем да постигнем по-безопасни пътища. В очакване на следващия победител през 2019“, заявиха организаторите.

В състезанието на писта „Дракон“ крал пловдивското село Калояново се събраха 30 те финалисти, плюс 10 резервни състезатели. Те бяха излъчени сред 3500 души на възраст от 25 до 30 години, които участваха в състезателната селекцията „Най-добър млад шофьор“.

Финалистите преминаха през доста изпитания – тест с повече от 30 въпроса, свързани с правилата за движение по пътищата, сред които смяна на спукана гума, оказване на първа помощ на пострадал и овладяване на автомобила при липса на сцепление с пътната настилка, включваше заобикаляне на препятствия и паркиране и др. Всички получиха грамота и сребърна членска карта на СБА.

Победителят – 19-годишният Андрей Анастасов получи куп награди. Една от тях е, че вече подкара чисто ново Renault Captur, с което ще се движи една година. На второ място се класира Георги Ванков със 166 т., а трети стана Димитър Кърчев, които взеха за награда съответно комплект премиум гуми от Continental и ваучер за гориво на стойност 1600 лева от OMV. Тримата получиха и Златна карта на СБА.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ