ЛИЦАТА 

Дъщерята на Боян – Тея: Казваше ми – изкачвай връхче, после ще видиш цяла планина зад теб

„Той често говори с метафора за планината. Например, често ми е казвал да изкачвам малко връхче, което значи да правя нещо, което да ме бута напред. И накрая, един ден, като се обърна, ще видя, че съм качила цяла планина”. Това разказа дъщерята на Боян Петров Тея Петрова пред БТВ.

Тея чува баща си за последно ден преди заминаването му. „В края на миналата седмица му изпратих имейл с новини от при нас, неща, които исках да му разкажа, но не съм получила отговор”. „Знам, че има шанс да бъде открит…

Не съм се катерила с него по такива високи планини, затова не знам каква е неговата тактиката. Но всички казват, че не е подценил върха. Надявам се… Наистина най-лошият сценарий би бил да се е случило нещо изведнъж, което той не бил могъл да предвиди”.

Майката и сестрата на Боян Петров – Ангелина и Александра Петрови искат издирването на изчезналия на връх Шиша Пангма български алпинист да продължи докрай и са убедени, че той все още е жив, 10 дни след новината за липсата му, въпреки призивите на съпругата му операцията да не излага на риск повече хора.

„Би трябвало да се разпръснат наляво и надясно и да търсят под снега, където евентуално той си е направил убежище, за да се спаси. Мисля, че е заклещен на място, където само човек може да го открие“, коментираха близките на Петров пред Bulgaria ON AIR.

Припомняме, че утре около обяд част от спасителните екипи ще атакуват върха в търсенето на алпиниста, а останалите ще тръгнат по намерените досега следи – дреха, парче шоколад и инсулин, използвани и оставени от българина.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ