ЛИЦАТА 

Родиха се 6 бебета на… Сергей Станишев

Сергей Станишев се похвали с невероятен подарък за 52-рия си рожден ден – раждането на шест бебета и още едно, което очакват. Всички новородени са били заченати чрез инвитро процедури, финансирани благотворително от бившия премиер.

Припомняме, че за своя 50-годишен юбилей той помоли всички над 100 гости – негови приятели, съпартийци и колеги от парламента, които го уважиха, да не го затрупват със скъпи вещи, подаръци и цветя, а да дарят пари за каузата, която той подкрепя. В даренията тогава се включи и неговата бивша половинка Елена Йончева, за която не е тайна, че зачена и роди сина си Тео именно чрез инвитро, и то след множество неуспешни опити.

Благотворителната инициатива тогава Станишев организира с обяснението, че „няма по-ценно от човешкия живот, обграден с любов и надежда“. Общата събрана сума бе около 40 хиляди лева, които в рамките на две години са били плътно изразходвани по предназначение, а за щастливия финал на кампанията съобщи самият Станишев в социалните мрежи.

„​Приятели,

Благодаря за пожеланията и за добрите думи за рождения ми ден! Признателен съм и за още нещо – ​точно​ преди две години на моя 50-и рожден ден събрахме средства за инвитро процедури за няколко български семейства. Днес д-р Атанас Щерев и д-р Георги Стаменов ме изненадаха със страхотен подарък! За това време в болница „Д-р Щерев“ са се родили три бебета и четвъртото е напът, а в болница „Надежда“ – още три! Дано са здрави и усмихнати! Нека мечтаят и успяват за България! А на лекарите в двете болници пожелавам да продължа​ват​ да създават радост с професионализма си!“, написа лидерът на ПЕС.

Тазгодишния си личен празник той отбелязал доста по-скромно – на хубава вечеря единствено в компанията на своето семейство и далеч от България. През деня присъствал на концерт в училището на дъщеря си Дария, където тя се изявила като солистка и посветила изпълнението си на своя татко. Щерката на бившия министър-председател преди броени дни също празнувала своя седми рожден ден, но не пожелала голямо и шарено парти като връстниците си, защото била твърде ангажирана с училището и извънкласните дейности, които посещавала.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ