СПОРТ 

„Лудогорец“ преговаря за швейцарски национал

Халфът Дарко Йевтич е една от големите цели на Лудогорец в предстоящата атака на групите на Шампионската лига. За интереса от страна на „орлите“ и стартирали преговори пише изданието „Пшегльон спортови“.

В момента Йевтич рита за полския Лех (Познан), а иначе е юноша на Базел и това е първият му тим като професионалист. Въпреки че в последните четири сезона играе в Полша, той неизменно се води собственост на Базел, който го преотстъпва. Има един сезон и за австрийския Вакер (Инсбрук). Шампион е както на Швейцария, така и на Полша (с Базел и Лех). С Базел стига и полуфиналите в Лига Европа през пролетта на 2013 година, където швейцарският хегемон е отстранен от Челси.

25-годишният Йевтич е със сръбски корени, но е роден в Швейцария. Играл е за всички национални формации на „часовникарите“ от 16 до 21 години. Няма мачове за мъжкия представителен тим. Според сайта transfermarkt.de цената на Йевтич към момента е 2,1 млн. евро. Контрактът на халфа е до лятото на 2020 година.

Досега Лудогорец е привличал двама по-скъпи играчи от бразилски клубове – Натанаел Пимиента и Джонатан Кафу, които бяха купени за по 2,2 млн. евро. Вторият вече учетвори парите, инвестирани за него, с трансфера си в Бордо. За последно Лудогорец пък направи своя удар именно с привличането на играч от Полша. През зимата бе взет за 1,1 млн. евро нападателят Якуб Швиерчок, който вкара двата важни гола при успеха с 3:2 над ЦСКА.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ