МИСТЕРИИ 

Дядо Добри е завещал всичките си пари на дъщеря си

На малката си дъщеря Богдана дарява всичките си пари дядо Добри, пише в. „България Днес“! Светецът от Байлово прави завещанието си през септември 2007 г. в Елин Пелин. Вероятно усещайки, че силите му са на изчерпване, 103-годишният дарител се решава на важната стъпка.

„Всички парични средства, които ще притежавам към моята смърт и които към настоящия момент са вложени в банковата ми сметка, завещавам на дъщеря ми Богдана, като средствата съм събирал лично чрез доброволни дарения на миряните и същите следва да се използват за възстановяване дейността на манастира, находящ се в село Елешница, община Елин Пелин, с цел същият да стане действащ манастир“, записва дословно в документа най-големият дарител на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ със своите 37 500 лева.

При невъзможност средствата да се използват за Елешнишката обител, допълва дядо Добри, парите „да бъдат използвани за всяка друга дейност, свързана с развитието и утвърждаването на християнството в страната, като преценката оставям на Богдана“. Завещанието светецът от Байлово прави в Елин Пелин.

„Това е моята последна воля, която желая да изпълнят наследниците ми“, казва още дядо Добри и записва също, че „завещанието правя в пълно съзнание и разбирам значението му“. Вчера се навършиха точни три месеца от кончината на благочестивия християнин, отдал живота си на събиране на милостиня, с която подпомага ремонт на църкви и манастири в цяла България.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ