СВЕТЪТ 

Майк Пенс нарече Тръмп „най-големия защитник“ на Израел в историята

Американският вицепрезидент Майк Пенс заяви, че президентът Доналд Тръмп е направил за една година повече от всеки свой предшественик през последните 70 години, за да сближи САЩ и Израел.

На тържество във Вашингтон по случай Деня на независимостта на Израел Пенс нарече Тръмп „най-големия защитник, който еврейската държава някога е имала“. „Президентът (на САЩ) сега написа история“, увери той. Вчера, навръх 70-ата годишнина от създаването на Израел, Съединените щати преместиха посолството си в Израел от Тел Авив в Ерусалим – предизборно обещание на Тръмп.

На церемонията в Ерусалим присъстваха президентската дъщеря Иванка Тръмп, съпругът й Джаред Къшнър, министърът на финансите Стивън Мнучин, над 10 конгресмени републиканци и двама милиардери спонсори на партията, посочва АП. Агенцията отбелязва, че в рядко единство по време на ерата Тръмп републиканците са отпразнували откриването на преместеното посолство на САЩ в Израел.

За сметка на това нито един демократ не присъства на церемонията в Ерусалим. Повечето представители на партията запазиха мълчание вчера, с изключение на няколко писмени изявления в подкрепа на преместването на посолството.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ