ЛИЦАТА 

Сестрата на Боян Петров: Не мога да го дам още! Нужен е на всички

Боян Петров остава в неизвестност. Спасителите търсят следа по пътя надолу от осемхилядника Шиша Пангма в Хималаите, където е забелязан за последно на 3 май. Семейството на Боян не спира да се надява, че той ще бъде открит жив.

Сестра му и майка му днес се помолиха в малък параклис в Перущица. На името на Света Петка – закрилница на семейството. Най-важното, което Ангелина Петрова искала да даде на сина си още от малък, е свобода. И това й дава сили сега – че той е там, където се чувства най-свободен.

„Винаги първите ми думи бяха – ти можеш да правиш каквото пожелаеш. Защото ти вярвам, че ще го направиш добре, и поемаш всичките отговорности”, каза пред bTV майката на алпиниста.

Затова е готова да приеме всяка новина. „Ние не сме по-силни от явленията. Един Божи ден се случва нещо, което е по-голямо от нас. Знам, че и той така го приема и когато трябва да се бори, се бори докрай“, допълни Ангелина Петрова.

Сестра му Александра Петрова разказва, че дните в очакване минават трудно – „Ставаме с надежда… лягаме с плач, и чакаме утрешния ден, че той ще бъде намерен. И така минава денят, и не знам докога.“

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ