СПОРТ 

Радуканов: „Пирин“ отдавна трябваше да е спокоен за оставането си

Треньорът на Пирин (Благоевград) Милен Радуканов похвали футболистите си за играта им, въпреки че загубиха с 0:1 от Етър (Велико Търново) в баража от битката за оставане в елита. “Орлетата” загубиха с общ резултат 1:3 и отиват на нов бараж за спасение срещу Витоша (Бистрица), но този път при загуба ще изпаднат директно, а при успех ще продължат с бараж срещу тим от Втора лига.

“Нищо не се обърка, всичко вървеше по план до гола на Етър. За пореден път поздравявам футболистите. Дори и да изпаднем, може да ходят с високо вдигната глава. След гола за съперника стана по-лесно и той направи 2-3 контри. Аз гледам моя отбор и съм впечатлен от това, което показа. 50 минути имахме тотална доминация. Благодаря на феновете за подкрепата, продължаваме напред и ще видим какво ще се случи. Футболистите изпълниха всичко безпрекословно. Един удар и един гол реши всичко. Трябваше ние да вкараме. Толкова положения не сме имали отдавна“, сподели Радуканов след мача.

„Вкараха ни малко случаен гол, хубав удар, но случаен. Имахме инициативата, впечатлен съм от нашата игра и надиграването на съперника. В редовния сезон Пирин бе 11-и на точка зад Черно море и трябваше отдавна да е спокоен за оставането си. Не знам кой е измислил тази схема. Гордея се с това, което съм свършил досега тук. Пак така ще стане, пак ще си поиграем с Витоша, но вече е много трудно. Следващите два мача са абсолютно непредсказуеми. Може да си с 30 точки напред и да се случи най-лошото. Ще се борим до последния момент. Горд съм да водя тези играчи”, добави наставникът на „орлетата“.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ