НОВИНИТЕ 

Градушка гигант помля Северозапада

Бури със силен вятър и градушка нанесоха щети в Плевен и Враца. За щастие няма пострадали хора. Апокалипсисът започнал с гръмотевици и ураганен вятър на територията на област Враца.

Заедно с ветровете започнали да валят и сигналите. В оперативния център на пожарната служба били получени 20 обаждания за паднали дървета, електрически стълбове и покриви. Екипите на пожарната не изчакали да отмине бурята и моментално се втурнали, за да помагат. През това време Плевен също бил ударен. Там в 17 часа с края на работния ден, започнала да вали градушка с големината почти на яйце.

В регионалната дирекция на пожарната там са получени около 70 сигнала за паднали дървета, електрически стълбове и отксубнати покриви. Градушката пък помляла десетки коли, изпочупла стъклата на жилищни кооперации и магазини. Много от улиците пък били наводнени и буквално непроходими. „Гражданска защита“ е на крак заедно с пожарната, за да отводняват и режат падналите дървета.

Мобилизирани са всички екипи в различни дейности за отстраняване на последствията. Създадена е организация при необходимост да бъдат изпратени допълнителни сили и средства от съседни области. За момента няма данни за пострадали граждани.

Пътят Кнежа – Плевен бе затворен заради паднало дърво върху ТИР.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ