ЛИЦАТА 

„Мистерия на българските гласове“ се завръщат с албум на 23 май

Новият албум на „Мистерия на българските гласове“ – BooCheeMish, ще дебютира на родния музикален пазар на 23 май, два дни преди световната премиера на диска. Хорът ще зарадва почитателите си с 12 нови произведения, писани специално за него, а с участие в продукцията се разписва и носителката на „Златен глобус“ Лиса Джерард.

Музикантите вече представиха песните от BooCheeMish с концерти в София и Пловдив миналата година. Възможността да чуят на живо виртуозните изпълнения ще имат и жителите на морската ни столица, където „Мистерия на българските гласове“ ще дадат тон за песен на 12 юни в рамките на фестивала Варненско лято.

Хорът вече направи успешни концерти в Белгия, Холандия, Италия и др. Изяви предстоят още в Швейцария, Полша, Германия и т.н.

BooCheeMish е първият албум на „Мистерия на българските гласове“ от 20 години насам. От вчера албумът е достъпен и за предварителна онлайн продажба с 15% отстъпка.

Създаването на BooCheeMish отнема над две години. В албумът участват още световният шампион по бийтбокс – SkilleR, немският перкусионист Дейвид Кукерман, както и българските музиканти Петър Миланов (китара), Христина Белева (гъдулка), Костадин Генчев (кавал) и Димитър Карамфилов (контрабас). Албумът е продуциран от Шуберт Мюзик Пъблишинг, а песните в него са специално композирани от българският композитор и музикален продуцент на албума Петър Дундаков, от Лиса Джерард и от ирландският композитор Джулс Максуел.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ