СИНЯ ЛАМПА 

Ало измамници измъкнаха 12 000 лв. от две жени

Две жени са станали жертви на телефонни измами за общо 12 000 лв., съобщиха от ОДМВР – Благоевград. Сигналите за измамите са получени на 15 май 2018 г. На 14 май 2018 г. е нанесена щета на приблизителна стойност около 10 200 лв. на 79-годишна жена от Благоевград, а на 15 май 2018 г. е нанесена щета на приблизителна стойност около 1 800 лв. на 57-годишна жена от Благоевград.

В случаите е използвана схемата, при която лица представящи се за полицейски служители въвеждат в заблуждение потърпевшите, като им искат парични суми като помощ за залавяне на телефонни измамници. ОДМВР – Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

При провеждането на полицейски операции няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите. За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ