СВЕТЪТ 

Александър Вучич: Не трябва да забиваме нож в гърба на България

Ние не трябва да забиваме нож в гърба на България, каза сръбският президент Александър Вучич, предаде белградското радио Б92. Държавният глава на западната ни съседка вчера преди да отпътува за днешната среща на върха в София от германския град Дюселдорф обясни защо той ще участвува във форума на високо ниво в българската столица.

„България направи и прави много за нас. Ето защо ние не можем и не трябва да забием нож в гърба на нашите съседи, които ни помагат“, заяви той. Вучич се спря и върху отсъствието на испанския премиер Мариано Рахой от срещата на върха ЕС-Западни Балкани.

„Иберийската държава е член на клуба, наречен Европейски съюз. Тя може да си позволи такива действия. Ние не сме част от този клуб и не можем да си позволим такива постъпки“, посочи още лидерът на Сърбия.

Рахой отказа да участва в срещата на върха между лидерите на блока и държавниците от Западните Балкани заради присъствието на представител на Косово. Испания, заедно с Гърция, Кипър, Румъния и Словакия е сред членките на ЕС, които не признават бившата сръбска провинция за държава.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ