СИНЯ ЛАМПА 

Екшън с мними ченгета: Нахлуват в дом, връзват жена, търсят пари

Четирима мними полицай са нахлули вчера в дома на бизнесмен от Павликени, след което вързали жена му и отарашили жилището. Там била и 81-годишната майка на бизнесмена, която се уплашила от „акцията“ на измамниците.

Мъжете били с черни дрехи и без маски, не са показали служебни карти или други отличителни знаци на МВР, но обяснили че са от полицията и трябва да извършат обиск в дома на един от производителите на ядки в града.

После завързали с тиксо ръцете и залепили устата на съпругата, пише „24 часа“. След това извадили тухлите от трите акумулиращи печки в апартамента, за да търсят скрити пари. Не намерили нищо, взели ключовете на фирмения бус и телефона на вързаната жена и си тръгнали.

Скоро, след като грабителите напуснали апартамента, жената успяла да се освободи и се обадила на съпруга си, който извикал полиция. На мястото се стекли истински полицаи от Павликени и Велико Търново.По случая се води разследване за грабеж.

„Работим по различни версии, свързани с бизнеса и личния живот на потърпевшия. Жените нямат телесни повреди. Бусът не е отнет, само ключовете и телефона. Целенасочено е търсено само в акумулиращите печки, вероятно по предварителна информация“, каза прокурор Атанас Филипов от Районната прокуратура в Павликени.

Двете жени са дали описание на мъжете. Бандитите се издирват.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ