СИНЯ ЛАМПА 

Скромна! Юристката на район „Подуяне“ закопчана с подкуп от 10 бона

Прокуратурата е Образувано е досъдебно производство срещу директор на дирекция от Столична община Район „Подуяне“. Получила е разследваща се парична сума, за да наруши свои служебни задължения. Хваната е с 10 000 лева. Това съобщи на извънреден брифинг ръководителя на Софийска градска прокуратура Зорница Русинова. За същата обществена поръчка в края на миналата година е получила още 5 000 лв., добави Русинова.

„Паричната сума е получена от представител на дружество, спечелило обществената поръчка. Налични са доказателства и за други престъпления, включително и длъжностни. Че и за други обществени поръчки е получавала парични суми. В делото има доказателства, че по едната обществена поръчка е получила парична сума, за да заведе свои подчинени в хотел. Отиването в хотела и престоя са установени. Установени са и контакти на това длъжностно лице с представители на дружествата, които са печелели обществените поръчки“, поясни Русинова.

Лилия Геринска ще бъде задържана за срок от 72 часа. Наказанието за това обвинение – до 8 години затвор и глоба в размер от 10 000 лева. Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов съобщи, че сигналът за корупционните действия на Лилия Геринска е получен в началото на октомври миналата година. До момента е работено оперативно.

„С действията на ГДБОП и прокуратурата развалихме една взаимноизгодна сделка. В този случай няма белязани пари. И взимащият, и даващият подкупа не очакваха, че знаем за тази сделка. Въпросната сделка стана на другия край на София – в „Овча купел““, каза още той.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ