НОВИНИТЕ 

„Инерком“ не отговаряли на критериите за купувач на ЧЕЗ

Кандидат-купувачът на ЧЕЗ – пазарджишката компания „Инерком“, не отговарял на условията за инвеститор. Това обяви вчера председателят на временната парламентарна комисия за ЧЕЗ Жельо Бойчев (БСП). Поради липсата на време Народното събрание отложи за днес доклада на комисията, а Бойчев единствено изчете документа от парламентарната трибуна.

„От работата на комисията по отношение на планираната продажба на дружествата на „ЧЕЗ Груп-България“ е видно, че кандидат-купувачът „Инерком България“ не отговаря на нито един от критериите, които България е заложила като изисквания за инвеститорите през 2004 г.“, обяви Бойчев. Той обясни, че представители на кандидат-купувача все още не са дали информация по какъв начин и откъде ще намерят пари за сделката.

„Запитаните институции отказаха да предоставят необходимата за изясняване на въпроса информация. Изключение прави Първа инвестиционна банка, която открито оповести водените от нея разговори с „Инерком България“ и заявения интерес за финансиране на сделката в размер до 80 млн. евро“, повтори Жельо Бойчев, който обвини институциите в непоследователност.

Както 1den.bg писа, работата на временната комисия приключи единствено с хронологични справки около приватизацията и продажбата на дружеството. Депутатите направиха и няколко постни препоръки към кабинета, като тази да направи анализ на свързаните с продажбата процедури.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ