СИНЯ ЛАМПА 

Живко Киряков е митничарят, отказал рушвет от 500 евро

Живко Киряков е митническият служител, който отказа 500 евро рушвет и закопча 27-годишен немец от турски произходи с 90 000 недекларирани евро. Той е старши инспектор от Пловдив, а на Капитан Андреево е бил като част от мобилна група проверяващи, стана ясно в съда в сряда.

Хасковския окръжен съд остави за постоянно в ареста Бурак Азиметли. В БМВ-то му бяха открити 90 000 еевро, които той не декларира на влизане в България от Турция, както вече писахме.

„Съжалявам много, допуснах огромна грешка“, каза Бурак пред съда. Той е роден в немския град Ханау, провинция Хесен. Работел като крупие в игрална зала. Според разследващите Бурак не давал и до този момент обяснения за произхода на недекларираните от него 90 000 евро.

Срещу германеца са повдигнати 2 обвинения. Едното, че е предложил подкуп на митничар, за да не изпълни служебните си задължения. Другото е, че не е декларирал пренасяната от него голяма сума пари.

27-годишният Бурак Азиметли бе арестуван на 12 май. Инспекторът го попитал на немски дали има стоки, пари или ценности за деклариране. Младият мъж изпаднал в паника и е опитал да подкупи Киряков с 500 евро, за да не го проверява. Служителят обаче отказал подкупа и отклонил колата за пълна проверка. Пачките бяха открити в найлонова торба поставена в гнездото на мястото на резервната гума.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ