ЗДРАВЕТО 

Капки от лук стопират световъртежа и главоболието

Кромид лук помага срещу световъртеж и главоболие. Необходимо е да го настържете ситно и го накиснете във вода за 2 часа. Съотношението е на една средно голяма глава лук една кафена чашка вода. Прецедете и ползвайте само по 2-3 глътки от сока на ден, на всеки 2 дни почивайте 3 дни. Срещу често срещания световъртеж с неизвестен произход трябва да се яде преди ядене по лъжичка от изсушени морски водорасли – морско зеле.

Те прочистват организма от токсини и укрепват нервната система. Необходимо е лечението да се провежда месец и половина. Т.нар. морско зеле можете да купите от всяка билкова аптека, както и от някои магазини за биохрани. Ако се почувствате замаяни, вземете парче шоколад или захар, капнете върху него две капки анасоново масло (за перорално приложение) и го изяжте. Горчицата също помага при световъртеж. Поставете тампон, натопен в нея в носа, а също и намажете с нея прасците.

След това лежете не по-малко от четвърт час на тъмно и при пълна тишина. Отварата от живовляк е друг безопасен и прост метод за лечение на световъртеж. Смилат се пресни листа от този бурен, можете да вземете и сухи. Една супена лъжица се запарва в една чаена чаша вряла вода. Един час трябва да престоят захлупени. След това се филтрира и се добавя към инфузията мед – 1 чаена лъжичка. Получената запарка се изпива на един път през нощта. Прави се общо 10 дни.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ