ТЕМА 

Премиерът за проблема с превозвачите: Очаквам да намерим решение! Дума по дума сме гледали снощи

Текст по текст, дума по дума сме гледали снощи. Очаквам да намерим решение. Така премиерът Бойко Борисов коментира готвените промени на европейско ниво, които ще засегнат българския транспортен бранш. Текстът на „пакет мобилност“ предизвика сериозни дебати.

„Максимален диалог сме направили, няма нещо, което да не съм обяснил“, посочи министър-председателя пред журналисти след посрещането на френския президент Еманюел Макрон, германския канцлер Ангела Меркел и премиера на Великобритания Тереза Мей в НДК. По думите на Борисов президентът Макрон и канцлерът Меркел ще прегледат всеки детайл.

„Основният им аргумент е, че нашите шофьори имат лоши условия на труд“, смята премиерът. По повод срещата на върха той обясни още, че фактът, че Западните Балкани са важни е добър знак. „Пътищата са ясни, коридорите 8, 4, 10 са безспорни, там са и магистрали, и ж.п. линии“, заяви Борисов.

Премиерът посочи още, че газовата инфраструктура е също ясно, както и газовият хъб Балкан. „Сега за Гърция изнасяме газ през Петрич, където са ни компресорите“, допълни Борисов.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ