НОВИНИТЕ 

Меркел, Макрон и Мей пристигнаха пеша по Моста на влюбените до НДК

Премиерът на Великобритания Тереза Мей, канцлерът на Германия Ангела Меркел и президентът на Франция Еманюел Макрон пристигнаха на Срещата на върха на ЕС в НДК заедно. Те минаха пеша по Моста на влюбените и бяха посрещнати лично от премиера Бойко Борисов.

Премиерът Борисов поздрави поотделно всеки един от гостите. той беше придружаван от министър Лиляна Павлова. Пред журналисти и европейските лидери направиха кратки изявления.

„Доброто на Западните Балкани гарантира мир и сигурност за всички нас. Бойко Борисов е инвестирал много работа в тази тема”. Това каза германският канцлер Ангела Меркел пред журналисти след като мина пеша разстоянието от хотела си до НДК и се разходи по Моста на влюбените заедно с Емануел Макрон и Тереза Мей.

Меркел благодари на премиера за „чудесната организация” на събитието. Тя потвърди, че на среднощна среща заедно с Бойко Борисов, Макрон, Ивайло Московски и Владислав Горанов са били обсъдени исканията на българските превозвачи по отношение на новите правила, станали популярни като закона „Макрон”. „Чухме проблемите на българската страна. Ще продължим да поддържаме диалога, защото целта е да постигнем добра ситуация за вашите шофьори”, заяви Меркел.

Ще постигнат ли политическо съгласие лидерите? Ще се превърне ли интеграцията на шестте държави от региона в необратим процес и ще подпишат ли политиците декларация, която да даде началото на Софийския план за Западните Балкани – това са въпросите, чиито отговори очакваме днес. В дневния ред на срещата, освен интеграцията на Балканските страни, ще влязат и световни теми от последните дни.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ