ЛИЦАТА 

Важните дати, които белязаха съвместния живот на Хари и Меган

Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл приковава вниманието на хора от цял свят. Връзката им проследи агенция Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

 • Юли 2016 г. – Принц Хари и американската актриса Меган Маркъл се запознават на сляпа среща, организирана от обща приятелка. Тогава тя не знае много за него. Срещат се още два пъти и Хари я кани да го придружи в Ботсвана.
 • 31 октомври 2016 г. – Връзката им става известна, когато анонимен източник разказва пред в. „Сънди експрес“ за новата приятелка на принца.
 • 8 ноември 2016 г. – Принц Хари потвърждава с изявление, че Меган Маркъл е негова приятелка и порицава пресата за интереса й към нея. Той обяснява, че се безпокои за безопасността й, защото пресата е „преминала границата“ и използва „расови намеци“.
 • 6 септември 2017 г. – Меган Маркъл разказва за връзката си с принца пред сп. „Венити феър“. „В края на краищата, мисля, че всичко е много просто. Ние сме двама души, които са наистина щастливи“, заявява тя.
 • 25 септември 2017 г. – Принц Хари и Меган Маркъл са заснети заедно за първи път. Двамата се държат за ръка по време на шампионат по тенис в инвалидни колички на игрите „Инвиктус“ в Торонто.
 • Ноември 2017 г. – Меган Маркъл обявява, че прекъсва участието си в сериала „Костюмари“ и се мести да живее в Англия.
 • 27 ноември 2017 г. – Кралското семейство обявява годежа на принц Хари и Меган Маркъл. Двамата позират за фотографи в двореца „Кенсингтън“ и принц Хари казва, че не е на себе си от щастие.
 • 9 януари 2018 г. – Дворецът „Кенсингтън“ потвърди, че Меган Маркъл е закрила страниците си в социалните мрежи, каквато е кралската традиция.
 • 12 март 2018 г. Меган Маркъл се появява за първи път заедно с кралица Елизабет Втора и останалите членове от британското кралско семейство в Уестминстърското абатство за службата за Деня на Общността на нациите.
 • 25 април 2018 г. – Последна поява на Меган Маркъл в сериала „Костюмари“.
 • 19 май 2018 г. – Тържествена церемония за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл в Уиндзорския замък.

Междувременно фенове от цял свят, облечени елегантно като кралски особи, се събраха пред Уиндзорския замък, за да гледат сватбата на принц Хари и Меган Маркъл.

„Тук съм за големия ден, за да ги поздравя. Те подкрепят Общността на нациите“ – каза Джоузеф Афрейн от Гана, издокаран в костюм с жилетка и очила, декорирани с британския флаг.

Каролайн Уагстаф пък се е постарала да съперничи на бабата на принц Хари – кралица Елизабет Втора с корона и ешарп и характерното й ръкомахане.

Времето се очаква да е слънчево, с лек освежаващ бриз.

Най-пламенните фенове застанаха пред огражденията още преди дни. Всички очакват да видят булката, роклята й и на кой дизайнер се е доверила. Принц Чарлз, бащата на младоженеца, ще отведе Меган Маркъл до олтара, защото нейния баща претърпя сърдечносъдова операция преди дни. Никой не знае дали принц Уилям ще бъде сериозен в речта си на кум или ще използва възможността да се пошегува с по-малкия си брат и лудориите му.

Сватбата на принц Хари внася нещо ново в британската монархия – американка със смесена кръв се издига до най-висок ранг в нея. Има всички признаци, че Меган очарова британците.

Обявяването на брака им в грандиозния дворцов параклис „Сейнт Джордж“ ще бъде нова фаза и за принц Хари, който вече загърби миналото си на лошо момче и се вживя в ролята на посланик на кралското семейство, ангажиран с много благотворителни каузи.

И двамата младоженци се надяват семейството им да започне бързо да се увеличава.

Това ще е ден за размисъл и радост и за 92-годишната кралица Елизабет Втора и 96-годишният й съпруг принц Филип. Тя ще види как внукът й сключва брак с жена, която му носи щастие, а той често е казвал, че именно това му липсва в живота. Вчера кралица Елизабет Втора прие на чай майката на булката Дория Рагланд.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ