АВТО-МОТО 

Audi залива пазара с 20 нови модела електромобили

В следващите 7 години компанията Audi ще пусне на пазара 20 нови електромобила. Идеята е в края на този срок производителят от Инголщад да продава по 800 000 коли на ток годишно, като в тази бройка влизат и хибридите със зареждане от електропреносната мрежа.

Тези цифри са включени в обновената стратегия за развитие на компанията, която се казва Audi.Vorsprung.2025. Сред бъдещите новини на марката да електрическият всъдеход e-tron (на снимката горе), който ще се появи първи на пазара. Това ще стане още през лятото на тази година.

След него – през 2019 г., ще излезе крос-купето e-tron Sportbacк, а година по-късно на бял свят ще се появи и суперколата e-tron GT, което е разработено от подразделението Audi Sport.

В електрификация на моделната гама, както и в разработката на автономни системи за управление и нови цифрови технологии, компанията ще инвестира близо 40 млрд евро. Планът на производителя е през 2025 г. всички нови технологии да носят операционна печалба от 1 млрд. евро на година.

Първият безпилотен модел на Audi ще дебютира през 2021 г., като той ще бъде изграден на базата на концептуалния модел Atcon. Превозното средство се позиционира като градски „шатъл”, като първоначално ще бъде пробван на тестовия полигон на компанията, а после ще излезе в серия.

Едновременно с увеличаване на броя на електрическите модели, Audi ще развива и инфраструктурата. От компания обещават, че Audi e-tron ще стане първият сериен автомобил, който ще може да се зарежда от станции с мощност до 150 кВт. Така електрическият кросоувър ще бъде напълно готов за дълго пътуване за по-малко от 30 минути. Според новия стандарт WLTP, пробегът на модела е 400 км.

Освен това Audi съвместно с Porsche разработва платформа за електромобили от среден и пълноразмерен клас, а също така и от луксозния сегмент. Компанията също така работи и върху програмата за развитие на мрежата от зарядни станции Ionity, където си партнира с BMW, Daimler и Ford.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ