АВТО-МОТО 

Fiat се отказва от два малки, но хитови модела

Fiat Chrysler Automobiles ще прекрати производството на автомобили с марката Fiat в заводите си в Италия, за да се съсредоточи върху премиум брандовете, съобщава Bloomberg.

Промените влизат в сила от началото на юни. Производството на малката Panda се пренася в Полша, където сега се сглобява моделите 500, Abarth 595 и Lancia Ypsilon. Заводите на FCA в Неапол и Торино спират да правят Alfa Romeo MiTo и Panda, като ще бъде преоборудвани да правят само коли на Maserati и Jeep.

Компанията е взела решение да е откаже от модела Punto, който от 13 години се сглобява в завода в Мелфи, а също така и от MiTo, който е на конвейeра от 2008 г. Освободените мощности в предприятието ще бъдат подготвени за втория кросоувър Maserati, който още не е представен.

Целта на промените е по-лесното интегриране на хибридните модели на FCA. Концернът има намерение да се откаже от дизеловите мотори през 2022 г. и да заложи именно на хибриди, които да се продават под премиум марките. През 2020 г. трябва да стартира и производството на електромобили, първият от които е Maserati Alfieri.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ