МИСТЕРИИ 

Чудодейна билка цъфна на остров Света Анастасия

Чудодейна билка расте на бургаския остров Света Анастасия. От тази година екипът на острова може да се похвали с първа реколта от уникалния кримски чай, който вирее само в Странджа. От кримския чай се приготвят запарки, които са изключително полезни за имунната система и сърцето. Билката е по-силна от прочутия мурсалски чай и е известна като „странджанската виагра“.

Освен, че е мощен антиоксидант, кримският чай има и свойството да връща мъжката сила, твърдят опитали от напитката. Чаша от билковата отвара, приготвена на място, струва 2 лева, а половин литър домашна лимонада може да се поръча за 4,90 лева. Тя се приготвя със свежи листа от мента, отгледана на острова, пише „Телеграф“.

Тук се отглеждат и още няколко вида билки, които са в лимитирани количества, но пък създават неповторима екзотична атмосфера. На острова виреят също няколко маслинови и смокинови дръвчета, а тази година реколтата е необичайно богата. Островът е малък и обиколката му от край до край отнема не повече от 10 минути.

За сметка на това обаче той има интересна история, а легендите го обгръщат с тайнственост и мистерия. Затова интересът на туристите не стихва вече пета година. Средно между 40 000 и 50 000 гости акостират всеки сезон на Света Анастасия. Спалната база предлага и нощувки на прилични цени. Стая с две легла струва от 80 до 120 лева на вечер.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ