ЗДРАВЕТО 

Излекувайте нервите си с тези билки

Стресът в 21. век е пагубен за организма като цяло. Хората се поболяват ден след ден. Стрес у дома, стрес на работното място, стрес в отношенията и всичко това в един момент започва страшно да тежи.

Народната медицина разполага с няколко лека, които работят изцяло в интерес на тези, които имат голяма нужда от глътка свеж въздух. Животът ще започне отново, ако от него липсва цялото това натоварване, нерви, стрес и излишно напрежение.

Анасон

Той има сладък вкус, който е характерен и далеч не е неприятен. Може да се използва по два различни начина – като чай или във вид на подправка. В анасона се съдържат етерични масла. Страхотен е за релакс, за успокоение на нервите и горещо се препоръчва по време на болезнени възпалителни процеси.

Копър

Работи основно в случаите, в които се говори за нервен стомах. Проблемът не е безобиден, затова е добре да се вземат съответните мерки за неговото разрешение. Прави се гореща напитка (чай) с копър и мед.

Стафиди

Страшно полезни са, когато се касае до чести промени в настроението. Срещу нервност е нужно да се приемат 50 грама мюсли, една лъжица стафиди, настъргани ябълки, ситно нарязани ядки и за финал – една лъжица мед. Сместа се изсипва в киселото мляко. Консумира се за закуска. Богата е на магнезий, който се използва за закаляване на нервите.

Мента

Това е билката, която се бори с главоболие, но не какво да е, а точно това, което е породено от напрежение и стрес.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ