Home » Наука и технологии » Новият iPhone праща полицаи и лекари за „зелен хайвер“ (ВИДЕО)

Новият iPhone праща полицаи и лекари за „зелен хайвер“ (ВИДЕО)

Сподели новината

Вече сме ви разказвали за новата функция, която Apple представи заедно с iPhone 14, която автоматично набира спешния телефон при засичане на катастрофа при движение. Функцията влезе в действие при тежка катастрофа преди няколко седмици, където за съжаление пътниците в колата не бяха спасени, но пък смартфонът успешно позвъни на телефона и изпрати екипи на полицията и спешна помощ.

Изглежда, че всъщност функцията не е толкова безгрешна и за това потвърждават поне 6 фалшиви обаждания в спешния център в град Синсинати в Охайо. Дама на име Сара Уайт разказва за своето преживяване в лунапарк със своя iPhone 14 и близката и среща с екипите на спешна помощ. Докато се вози на едно от увеселителните влакчета в комплекса, а iPhone-ът и е в раницата, устройството подава няколко фалшиви сигнала до 911.

Диспечерите получават автоматичния отговор и чуват какво се случва наоколо, почти сигурни, че става въпрос за грешка, но все пак са задължени да изпратят екип на мястото. В крайна сметка екип на спешните служби пристига, а собственичката на телефона открива грешката, която устройството прави и се извинява, От центъра з спешни повиквания в САЩ казват, че това не е единственият случай и до момента са отбелязали десетки такива позванявания.

Поставете оценка:

3.7

Оценка 3.7 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар