Home » Свят » ОАЕ обявиха, че Рашид Роувър ще кацне на Луната

ОАЕ обявиха, че Рашид Роувър ще кацне на Луната

Сподели новината

Обединените арабски емирства трябва да изстрелят първата си мисия на Емирствата до Луната на 28 ноември в 12.46 ч. GST (9.46 ч. UTC), в зависимост от метеорологичните условия. Рашид Роувър от ОАЕ ще бъде доставен от японската компания за изследване на Луната чрез своя спускаем апарат Hakuto-R Mission 1.

Компанията е и първата, която ще изпълни мисията с търговски товари до Луната.

както вече стана ясно, основателят на японската компания за изследване на Луната Такеши Хакамада , официално обяви датата на стартиране в четвъртък в Токио.

Мисията е настроена за излитане с ракета Falcon 9 на SpaceX от стартовата площадка Space Launch Complex 40, разположена в Кейп Канаверал, Флорида. „Нашата първа мисия ще постави основите за разгръщане на потенциала на Луната и превръщането ѝ в стабилна и жизнена икономическа система“, каза Такеши Хакамада от Ispace.

Рашид Роувър, който тежи 10 килограма, ще лети до Луната в мисия 1 и ще се опита да кацне на кратера Атлас на Луната на югоизточния външен край на Mare Frigoris или Sea of Cold (Морето на студа). Очаква се спускаемият апарат да достигне Луната в края на април.

Четириколесният Рашид Роувър, който е построен от малък екип от емирства в космическия център Мохамед бин Рашид в Дубай (Mohammed bin Rashid Space Centre) , ще прекара един лунен ден – еквивалент на 14 земни дни – на повърхността на Луната, за да изучава нейната геология и лунния прах. Марсоходът е създаден да прави панорамна въртележка от изображения на околностите на Луната чрез камери с висока разделителна способност. Емирските инженери, работещи по мисията, в момента са във Флорида, подготвяйки се преди изстрелването.

Източник: ArabianBusiness * arabianbusiness.com

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар