Home » България » Важните новини във ФАКТИ на 03.12.2022 г.

Важните новини във ФАКТИ на 03.12.2022 г.

Сподели новината

Крум Зарков: Марк Рюте да внимава за България и Шенген

„България ще влезе в Шнеген след няколко дни или след няколко месеца. Президентът реагира остро и навреме. Рюте направи внушение, че за 50 евро може да се премине границата. Българи загинаха, за да пазят не само нас, но и тях. Рюте да внимава. Това няма да мине просто така“. Това заяви в „Тази събота“ служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

Кирил Петков: Няма да влезем в Шенген заради схеми като „Капитан Андреево“ и „Росенец“

Ако Борисов иска да знае защо няма да влезем в Шенген, отговорът е прост: заради схеми като „Капитан Андреево“ и „Росенец“. Заради това, че първият законопроект, който внесохме – за КПКОНПИ, не стигна до зала, за сметка на Изборния кодекс. Европейските лидери просто не му вярват. Единственият начин да влезем в Шенген е, ако в страната ни има отново антикорупционно правителство. Това написа лидерът на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков в социалната мрежа, като обобщи събитията от седмицата през своя поглед.

България за пореден път остава извън Шенген – какво следва оттук нататък?

Новината, че Нидерландия подкрепя Румъния и Хърватия за Шенген, но не и България изненада повечето български политици, които се надяваха нидерландският премиер Марк Рюте в рамките на няколко седмици да промени дългогодишната си последователна позиция по този въпрос. Това коментира за БНТ Десислава Апостолова.

Методиев: Служебният кабинет изпрати данъчна проверка, за да ми затвори устата

Служебното правителство е катастрофа за държавата. То е антисоциално в икономиката и фашизоидно в политиката. Има и злоупотреби с власт, намеса в изборите и антиевропейско говорене. Където пипнат, възкниват проблеми. Използват държавните институции като бухалки, за да се разправят с инакомислещите. Изпратиха на мен и жена ми пълна данъчна проверка за години назад. Мислят си, че ще ми затворят устата. Това каза политологът Калоян Методиев за „Офанзива“. И призова ако има и други противници на властта, които са обект на проверки, да го изсветлят.

Борисов: Ще предложим правителство от експерти

Правителството, което ще предложи ГЕРБ ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България. Това информирах председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с която разговаряхме в рамките на срещата на ЕНП в Атина.

Камион уби пешеходец край Симитли

Камион уби пешеходец на пътя между Симитли и Благоевград, съобщава Нова телевизия.

Протест на „Възраждане“ се събра пред Народното събрание

Протест на партия „Възраждане”. Членове и симпатизанти на партията се събраха пред Народното събрание в защита на българския лев и против въвеждане на еврото в България. Според организаторите на протеста, ако еврото бъде въведено сега, България ще загуби целия си монетарен суверенитет и ще се откаже завинаги от това като да държава да определя паричната си политика, съобщи „Нова телевизия“.

Росен Христов: „Лукойл” трябва да произвежда евтини горива и да си плаща данъците в България

„Лукойл” трябва да работи, да произвежда евтини горива и да си плаща данъците, а ние да използваме тези свръхпечалби, които събираме, за да подпомагаме индустрията и потребителите. Целта на правителството е горивата да са достъпни, но парламентът решава дали да има отстъпки. Това заяви в студиото на „Събуди се” по „Нова телевизия“ министърът на енергетиката Росен Христов.

Поставете оценка:

3

Оценка 3 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар