Home » Свят » Путин: Русия все някой ден ще трябва да преговаря с Украйна

Путин: Русия все някой ден ще трябва да преговаря с Украйна

Сподели новината

Руският президент Владимир Путин каза днес на пресконференция в Киргизстан, че на Русия в крайна сметка ще ѝ се наложи да се договаря с Украйна, но страната му се чувства предадена от провала на Минските споразумения, предаде Ройтерс.

Путин заяви, че Германия и Франция, които са били посредници на Минските споразумения за прекратяването на огъня между Украйна и руските сепаратисти в Източна Украйна през 2014 г. и 2015 г., са предали Русия и са наливали оръжия в Украйна.

В интервю за германското списание “Цайт“ бившата канцлерка на Германия Ангела Меркел каза, че Минските споразумения са били опит да се “даде време на Украйна“, за да изгради защитата си. Путин каза днес, че е "разочарован" от коментарите на Меркел.

Руският лидер каза, че са възможни още размени на затворници между САЩ и Русия и че разузнавателните служби на двете страни ще продължат да поддържат контакт.

Вчера Съединените щати освободиха руския оръжеен търговец Виктор Бут, а Русия пусна американската баскетболистка Бритни Грайнър, която лежеше в руски затвор. Това е размяната на затворници между двете страни, следена с най-голям интерес от медиите в последните 2 години. На въпрос дали са възможни други подобни размени, Путин отговори: "Да, всичко е възможно". "Контактите ни ще продължат. Всъщност, те никога не са спирали…", заяви той.

Русия продължава да държи зад решетките Пол Уилан, бивш морски пехотинец на САЩ, осъден за шпионаж през 2020 г. Американски дипломати казаха, че е осъден несправедливо и непрозрачно. Преговорите между Вашингтон и Москва за освобождаването на Уилан продължават, съобщи руската информационна агенция Интерфакс, цитирайки адвоката на Уилан.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар