Home » Свят » Бундестагът ще обсъди днес разследването за предполагаем крайнодесен заговор за преврат

Бундестагът ще обсъди днес разследването за предполагаем крайнодесен заговор за преврат

Сподели новината

Бундестагът днес ще проведе дебат, посветен на разследването на крайнодясна терористична група, за която се предполага, че е планирала да свали германското правителство, съобщи ДПА.

Комисиите по правни въпроси и по вътрешни работи ще заседават на специална сесия, а членовете на германския парламент ще могат да поставят запитвания за разследването към парламентарната контролна комисия, която заседава при закрити врата.

Двайсет и пет заподозрени, включително бивш депутат, бяха задържани при серия от полицейски акции в сряда. Според прокуратурата те се опитвали да съборят демократичния ред и да сложат на власт ново правителство.

Прокурорите смятат, че основните заподозрени принадлежали към терористична група, свързана с екстремисткото движение "Граждани на райха", което не признава властта на германската държава.

Парламентарната група на консервативните Християндемократически съюз (ХДС) и Християнсоциален съюз (ХСС) поиска специалните заседания на парламента, за да се установи дали заподозрените са били предупредени предварително, за да могат да се освободят от оръжия и други доказателства преди операциите на полицията, предаде БТА.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.