Димитър Манолов: Камък върху камък няма да остане, ако махнат класа за прослужено време

 

Отпадането на класа за прослужено време е нормално нещо за една държава членка на Европейския съюз. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев.

Доходите няма да намалеят, ще бъдат запазени. Хората ще получават бонуси, но за компетенции, а не автоматично. България е единствената страна в Европа, в която има класове и минимални осигурителни прагове, единствената страна, в която минималната пенсия се определя адмнинистративно. Класът прослужено време води до липса на желание да увеличаваш уменията си, каза Данев.

Първо трябва да направим заплатите европейски, а после всичко останало, заяви президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. Заплатите трябва да бъдат увеличени, подчерта той. По думите му синдикатите не могат да приемат премахването на класа за прослужено време, тъй като това ще ощети стотици хиляди работещи. От тази работа нищо няма да излезе, заяви Манолов.

По тази тема хората са изключително чувствителни и камък върху камък няма да остане, ако се опитат са направят подобно нещо, подчерта синдикалистът.

Вашият коментар