Home » Свят » Министърът на икономиката: Цените на газа няма да паднат преди края на 2023 г.

Министърът на икономиката: Цените на газа няма да паднат преди края на 2023 г.

Сподели новината

Потребителите в Германия трябва да се подготвят за високи цени на газа поне до края на следващата година, заяви министърът на икономиката Роберт Хабек, цитиран от ДПА.

По думите му цените могат да започнат да спадат в края на годината, когато необходимата инфраструктура вече ще бъде налице. Но дори и тогава Хабек не очаква цените на газа да се върнат под нивата от 2021 г.

Министърът изтъкна важността на разширяването на газовата инфраструктура в страната. "Цените са толкова високи, тъй като половината от газа, който Германия потребява, беше спрян от (руския президент Владимир) Путин, а ние не бяхме готови за доставки, освен по тези тръби", казва Хабек.

"Ако продължим да изграждаме инфраструктурата си, тогава ще успеем да свържем Германия със световните пазари. И тогава ще можем да договаряме цени, които са доста по-ниски от сегашните", заключава министърът.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар