Home » България » Зафиров, БСП: Възможностите за кабинет с втория мандат не са изчерпани. Не приемаме правителство на малцинството

Зафиров, БСП: Възможностите за кабинет с втория мандат не са изчерпани. Не приемаме правителство на малцинството

Сподели новината

Възможностите на втория мандат за съставяне на правителство все още не са изчерпани. Тази позиция изрази пред News.bg народният представител от БСП Атанас Зафиров.

По думите му самите разговори по същество все още не са започнали. На 3 януари предстои вторият кръг от преговори, когато ще се съберат всички партии. Ние много добре се запознахме с писмото на колегите и, разбира се, ще дадем нашите отговори, изтъкна той.
За левицата обаче правителство на малцинството е неприемливо. Не е сериозно да се мисли, че едно правителство с подкрепата на 70 и няколко народни представители и с недостиг на близо 50 може да бъде устойчиво и да формира някаква устойчива и последователна политика, каза Зафиров. Едно такова правителство би било прекалено зависимо от ситуационни мнозинства, задкулисни разговори, предупреди депутатът. Това за нас е неприемливо, допълни той и изрази надеждата на БСП – ДБ и ПП да преосмислят тази си позиция.

Социалистите искат да са равнопоставени участници в преговорите за съставяне на правителство. Първо ще се говори за политики, а след това – за лицата в бъдещия кабинет.
За третия мандат левицата ще събере колективните си органи, за да реши как да реагира, ако той отиде при БСП или при друга партия.

А дали е възможно сближаване между БСП и ДБ и ПП след разлома по въпроса за оръжията за Украйна и хартиената бюлетина – Зафиров коментира: „Споменът за нашето успешно съвместно управление все пак е доста пресен и не е така далеч във времето.“

Това управление е свършило много полезни неща, по думите му. Тогава се правели разумни компромиси и сега левите очакват същото от ПП и ДБ. Втвърдяването в позициите на ПП и ДБ усложнявали преговорите.

Можем да запазим умерена доза оптимизъм, че е възможно още с втория мандат да бъде съставено такова управление, смята Атанас Зафиров. Без участието на БСП управлението нямало как да е устойчиво и стабилно, по мнението му.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.