Home » Крими » Българинът, задържан в Гърция за трагедията край Локорско, се е съгласил да бъде екстрадиран

Българинът, задържан в Гърция за трагедията край Локорско, се е съгласил да бъде екстрадиран

Сподели новината

Бившият граничен полицай Валентин Христов, който беше задържан в Гърция за смъртта на 18 нелегални мигранти в изоставен камион край Локорско, се е съгласил да бъде екстрадиран и съден у нас. Кога точно ще се случи това, зависело от гръцките власти. Това съобщи говорителя на главния прокурор Сийка Милева.

ОЩЕ: Задържаха мъжа, издирван в разследването на смъртта на мигрантите край Локорско

По информация от разследващите Христов е бил свръзката на престъпната група с „Гранична полиция“. Той е давал информация за това откъде мигрантите могат да прескочат оградата, както и кои служители на браздата няма да създадат проблеми, ако ги видят. 

Христов е един от шестимата задържани по случая „Локорско“, срещу които прокуратурата повдигна обвинения.

Милева даде информация и за друг задържан за смъртта на 18-те мигранти, с когото прокуратурата е сключила две споразумения. „Преди 2015 г. лицето е многократно осъждано – предимно за шофиране без книжка. По-късно получава присъда от пет месеца затвор за каналджийство. По време на досъдебното производство той е бил задържан под стража и времето, прекарано в ареста, трябвало да се приспадне от присъдата. Така реално мъжът лежи в затвора около месец и половина. След като излиза, сключва ново споразумение с прокуратурата по друго, вече образувано досъдебно производство. Двете наложени му наказания се кумулират и той изтърпява по-сериозната присъда”, поясни Милева, съобщи БНТ.

Преди дни Софийски градски съд постанови най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража на останалите обвиняеми за каналджийство и превозване на 52 мигранти, от които 18 загубиха живота си.

ОЩЕ: 18 мигранти са се задушили в камион край София

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Задържаха полицай в София заради подкуп

Обвиниха прокурорския син от Перник за закана за убийство и побой

Задържа втория нападател на Християн Пендиков в Охрид

Дронове политат над границата, ще следят дали полицаи помагат на каналджии

Жестоко убийство на жена с брадва: Арестуван е синът ѝ

Намериха труп на възрастен мъж на столичен булевад

Арестуваха жена, убила мъжа си снощи

Измама с игри и печалби от името на „Български пощи“

Синът на пернишкия прокурор се изправя пред съда по две обвинения

В Пловдив кола връхлетя върху каруца с пиян каруцар

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.