Голямата щерка на Петър Стоянов: Годините, в които беше президент, са дар за мен

 

Годините, в които баща ми беше президент, са дар за мен и съм невероятно благодарна. Това призна дъщерята на президента Петър Стоянов Теофана. „Когато татко стана президент, бях много малка и не разбирах какво се случва. Когато ми казаха, че ще се местим да живеем в „Бояна”, бях много разстроена, защото не исках да живея с леля Бояна”, спомня си с усмивка пред bTV президентската щерка.

Казва, че животът на президентската дъщеря не се различава по нищо от този на всяко друго момиче. „Бях на морето с майка ми и баща ми в Гърция и се запознах с момиче италианче. И започнахме да си играем, беше много забавно. И в един момент тя ме пита какво работи баща ми. И аз казвам: Ами, президент е. И тя каза: И моят! На коя фирма? И аз казвам: Ами, на държава. Има обаче срещи, които никога няма да забрави.

„Имах огромен шанс да се запозная с Бил Клинтън. Който всъщност е много близък приятел на баща ми и до днес. И аз тъкмо излизах, а той влизаше и си спомням как ми пипна якето и каза: О, това е толкова хубаво яке! И това яке не съм го сваляла почти 2 години. Беше едно никакво, черно яке. Но щом Бил Клинтън го е казал”, допълва Теофана.

На 12-годишна възраст Теофана заминава за Женева, където завършва международно училище. Учела заедно с племенничката на Саддам Хюсеин. Но нито един човек в елитното учебно заведение не знаел кой е баща й. „Някои мислеха, че баща ми е министър-председател на Молдова, президент на Македония, цар на Румъния. Все около България, но не точно в България”, казва още тя.

„Баща ми е един от най-интелигентните хора, които познавам. Често се допитвам до него за съвет. И двамата много обичаме историята”, признава Теофана. „Много добре зная откъде идвам. Това, че днес работя в Женева, не означава, че след 2 месеца няма да работя в София, Пловдив или Плевен”, добавя тя.

Вашият коментар