Ембака за убийството на Легионера: Побеснях, ръката на жена ми кървеше, тя пищеше…

 

„Побеснях, направо побеснях, ръката на жена ми кървеше, тя пищеше, всичко пред очите ми стана черно“, това каза днес Емил Първанов – Ембака в Окръжен съд Благоевград на делото срещу него за убийството на легионера Николай Чивиев на АМ „Струма“. На заседанието присъстваха две вещи лица и ключов свидетел – Любомир Стоянов, съобщава „Струма.ком“.

Вещите лица – Радой Милев и Силвия Митева, завършили психология, трябваше да представят експертиза по делото, която бе поискана на предишното заседание от адвоката на обвиняемия – Марковски. Поради объркване от тяхна страна и факта, че все още не са разговаряли с Ембака, не представиха експертиза пред съда. Тя беше отменена за следваща дата, до която да изследват лицето.

Ключовият свидетел по делото Любомир Стоянов, даде показания пред съда като разказа: „Познавам Емил, приятели сме отдавна. Преди две години, лятото докато жънех нивата с бременната ми жена и детето ми, на съпругата ми звънна телефона. Тя ми каза, че Десислава и се е обадила и казала, че с Емил са ги нападнали. Ние бяхме на една минута от мястото, запалих моментално колата и тръгнах натам. Като пристигнах видяхме, че някаква кола беше препречила пътя на автомобила на Емил, колата му беше цялата изпочупена.

Видях мъж, едър, с жилетка, който тръгна да посяга на Емил, а той сякаш се отдръпна, после взе камъни от земята и започна да ги хвърля. Десислава – жена му пищеше. До нея имаше момче, май се казваше Николай тя го помоли да премести колата, но нямаше ключове. Едрия мъж ги извади и ги показа на Емил и му каза „Ела си ги вземи“. Той тръгна и този пак го удари с палката, а Емил го удари с камъни. Затичах се натам и този си беше глътнал езика. Откарахме го към болницата в Сандански. Там имаше обаче две лица, при един черен джип. Започнаха да питат: „Къде е тоя?“ Тогава посъветвах Емил да бяга защото можеше да стане страшно.“

След показанията на Любомир прокуратурата, заяви, че първите показания дадени от него, не съвпадат точно с новите. Стоянов обаче заяви пред съда, че поддържа сегашните показания дадени по делото.

Ембака също даде показанията си по делото той заяви пред съда: „Пътувах със съпругата ми, връщахме се от магазин ЛИДЛ и минахме по новостроящата се магистрала. Там бяха спрени два гръцки автомобила, като ги подминах, видях, че човек с жилетка маха с ръка, но продължих. Изведнъж една кола ме догони и ми препречи пътя. От там излезе същият мъж с палка и започна да удря предното стъкло. Аз излязох и го попитах: „Какво правиш“, а той ми отвърна „Ей сега ще видиш кво правя“ и ме удари с палката.

Аз се спънах, паднах и се отдалечих, а той продължи да чупи колата ми, жена ми пищеше, течеше кръв от ръката й. Побеснях, взех камъни и започнах да ги хвърлям. Аз лесно се паля като видях жена ми в това състояние и колата ми, направо ми причерня. Не съм изпадал в подобно състояние, не го пожелавам на никой. В нервите и гнева мислите ми се губят на моменти. Не мога да си простя, че отнех човешки живот, съжалявам, но не мога да върна времето назад. Исках просто да защитя мен и съпругата ми. “

Адвокат Георгиев поиска от съда да бъде показана и издадена официална документация, относно това, дали в дружеството, в което е работил Чивиев има предоставени правомощия да упражнява контрол на движението, с подобни методи.

След кратка почивка, съдия Узунова прие искането на защитата и определи нова дата за заседание през октомври, на което ще се гледа и изготвената експертиза от вещите лица.

Вашият коментар