Министър Радев имал данни за новата банда за отвличания, оптимист бил

 

Държавата е по-силна и ще успеем да разкрием отвличането на Адриан. Това каза по време на заседание на вътрешната комисия в парламента МВР-шефът Валентин Радев в първи коментар на развръзката с отвличането на младия мъж.

Адриан Златков бе отвлечен на 30 август на метри от дома си в Герман. След 11 дни в плен той бе пуснат на свобода, а баща му призна, че е платил откуп на похитителите. По неофициална информация сумата е между 600 000 лв. и малко над 1 млн. лв.

Младият мъж не е могъл да разкрие пред разследващите детайли за мъжете, които са го отвлекли, защото слагали маски пред него. Самият той бил с маска, когато го пуснали, затова не можел да каже и кое е мястото, на което го държали.

Днес Радев отказа да разкрие подробности за разследването, но изрази надежда престъплението да бъде разкрито максимално бързо. „Знаем, че такова отвличане пречи не само на бизнеса, а и на всеки един. Държавата е по-силна и ще успеем. Знаем рискът и очакванията. Надявам се, че ще успеем“, каза Радев пред депутатите. „Има нови детайли за отвличането на Адриан, разбира се“, каза още той и допълни, че макар да има желание, няма право да даде повече конкретика.

„Ако ви отговоря на въпроса, ще го чуят и похитителите. Дали е работено, колко е работено с тях, как да ви отговоря? Има екип в МВР. Събрани са най-добрите в областта и работят. Има стандарти, по които се работи, в зависимост от това накъде отива разследването. Искаме да ни оставите да работим. Надяваме се на резултати възможно най-бързо“, заяви Радев. Той обясни, че вярва, че ще стигнат бързо до извършителите.

Вътрешният министър коментира и планираните за утре полицейски протести и исканията на служителите на МВР. Радев съобщи, че до момента за униформи са изплатени 16,7 млн. лв. Той обясни и че от това, което виждал, оставал с впечатление, ме не всички са с лошо оборудване и непригодни облекла.

„Бях в Кресна, видях как са оборудвани. Помолих да дадат справка и забелязах, че имаме 119 модерни пожарни автомобили, купени през последните 5-6 години. Санираме пожарните. Налети са достатъчно средства през последните години. Надявам се, че ще има баланс“, каза той и призова: „Синдикатите да не ни притискат – ако го правят и аз ще правя обратното“.

Шефът на вътрешната комисия Цветан Цветанов съобщи, че около 85% от автопарка на пожарните автомобили е подменен.

Вашият коментар