Home » Спорт » Манчестър Сити с шанс да си отмъсти на Реал Мадрид в Шампионската лига

Манчестър Сити с шанс да си отмъсти на Реал Мадрид в Шампионската лига

Сподели новината

Манчестър Сити се класира за полуфиналите на Шампионската лига, след като елиминира друг от големите фаворити в турнира – Байерн (Мюнхен). „Гражданите“ направиха 1:1 в реванша на „Алианц Арена“ и това им беше напълно достатъчно след убедителната победа с 3:0 в първия мач. Гола за гостите вкара Ерлинг Холанд в 58-ата минута. По този начин норвежецът се реваншира за пропусната преди почивката дузпа. Байерн също получи наказателен удар в края на двубоя и Йошуа Кимих изравни.

Джосеп Гуардиола се завърна триумфално в Мюнхен, където имаше успешен период. Преди мача каталунският специалист отчете класата на Байерн и заяви, че не смята спора за приключен. На същото мнение бе и новият наставник на Байерн Томас Тухел, но под ръководството на бившия мениджър на Челси баварците имат само две победи в 6 мача. Ман Сити пък не успя да запише 11-ти пореден успех във всички турнири, но продължава да мечтае за требъл. Съперник на тима на полуфиналите ще е Реал Мадрид, който отстрани „гражданите“ на същия етап през миналата година.

Байерн е изключително убедителен на „Алианц Арена“, като спечели 16 от последните си 18 домакинства в Шампионската лига, а Манчестър Сити няма победа в най-скорошените си 4 визити в турнира. Балансът в преките двубои е в полза на английския тим, който има 4 победи и 3 загуби срещу Байерн, при голова разлика 12:10.

Ерик Максим Чупо-Мотинг се завърна на върха на атаката на баварците, след като пропусна три срещи заради контузия. Кингсли Коман, Джамал Мусиала и Льорой Сане действаха зад камерунеца, а Садио Мане, който беше глобен с рекордна в историята на клуба сума заради скандала със Сане, остана на пейката. Там бяха още Томас Мюлер и Серж Гнабри. Двойка вътрешни халфове отново са Йошуа Кимих и Леон Горетцка, а Жоао Кансело, който е собственост на Ман Сити, бе предпочетен пред Алфонсо Дейвис на левия фланг на защитата. Другите трима бранители пред Ян Зомер бяха Бенжамен Павар, Дайо Упамекано и Матайс де Лихт.

Сред 11-те на гостите нямаше изненади и Гуардиола заложи на същия състав, който стартира и на „Етихад“ преди седмица. На вратата застана Едерсон, триото в защита оформиха Мануел Аканжи, Рубен Диаш и Нейтън Аке, а Джон Стоунс отново игра до Родри в халфовата линия. С по-офанзивни функции в средата на терена бяха Кевин Де Бройне и капитанът Илкай Гюндоган, по крилата атакуваха Бернардо Силва и Джак Грийлиш, а в предни позиции се разчиташе на головата машина Ерлинг Холанд.

Байерн очаквано се настани в противниковата половина от самото начало, но футболистите на Ман Сити по никакъв начин не изглеждаха притеснени. В тези минути имаше няколко остри единоборства, които ядосаха Тухел. Коман направи много хубав пробив по десния фланг, но центрирането му се оказа прекалено силно и Чупо-Мотинг не успя да засече топката. Малко по-късно Коман нахлу на скорост в наказателното поле, но отново не намери свой съотборник.

Първият жълт картон беше показан в 11-ата минута за нарушение на Кансело срещу Бернардо Силва. След четвърт час игра Манчестър Сити организира добра атака и самото навременният плонж на Зомер попречи на Гюндоган да се разпише. В 17-ата минута Сане беше изведен очи в очи с Едерсон, но стреля встрани от вратата и пропиля отлична възможност да върне интригата. Секунди след това Упамекано фаулира откъсващия се Холанд и Клеман Тюрпен му показа червен картон, но после отмени нарушението си, защото норвежецът се намираше в засада при подаването към него.

В 21-ата минута Сане опита да изненада Едерсон от пряк свободен удар, но бразилският страж изби в корнер. Не след дълго домакините имаха нов шанс за гол, но Горетцка не уцели добре топката и тя прелетя високо над вратата. В 27-ата минута Нейтън Аке пробва далече изстрел, който премина встрани от целта. Секунди след това Тюрпен подмина претенциите на домакините за нарушение срещу Мусиала на границата на пеналта и Тухел отново се вбеси.

В 35-ата минута гостите получиха дузпа. Гюндоган стреля, а Упамекано докосна топката с ръка и Тюрпен посочи бялата точка. Изпълнението се забави известно време заради протестите на футболистите на Байерн. Това явно повлия на Холанд, който прати топката над гредата. Баварците се постараха да използват момента и да стигнат до гол до края на полувремето. Далечен удар на Кимих излезе в аут, а комбинация между Сане и Коман завърши със силен шут на французина, отразен от Едерсон.

Секунди пореди почивката се стигна до голямо разбъркване пред вратата на гостите. Няколко играчи на Байерн намесоха удари, но те бяха блокирани. Последва и сдърпване в средата на терена между Кимих и Гюндоган, за което и двамата получиха жълти картони. Като цяло, баварците доминираха през първата част и пропуснаха няколко голови положения, а лошо изпълнената от Холанд дузпа беше единствената интересна ситуация пред Зомер.

В началото на второто полувреме отново имаше домакински натиск, макар че играчите на Ман Сити се опитваха да задържат топката по-продължително. Аке получи жълт картон за нарушение срещу Павар, а Байерн свиваше все повече обръча около наказателното поле на съперника. В 55-ата минута Холанд напредна при контра на Ман Сити, но ударът му се оказа лесен за Зомер. Пред другата врата Коман още веднъж показа отличната си скоростна техника и сантиметри го разделиха от гола.

Веднага след пробива на французина Джон Стоунс изрита топката напред, Холанд я свали за Де Бройне, а той му я върна. Норвежецът остана един на един срещу Упамекано, който се подхлъзна и този път грешката му беше наказана. Прецизният удар на Холанд не остави никакви шансове на Ян Зомер и интригата около крайния победител окончателно изчезна. Гостите намираха все повече свободни пространства, а футболистите на Байерн се изнервиха. Тухел реагира с двойна смяна, като извади Кансело и Сане, а вместо тях пусна Алфонсо Дейвис и Садио Мане.

В 67-ата минута Мусиала комбинира с Чупо-Мотинг, но неговият слба удар не затрудни Едерсон. Малко по-късно камерунецът беше заменен от младока Матис Тел. Четвърт час преди края френският нападател прати топката в мрежата, но попадението му беше отменено заради засада. В 81-ата минута Мане центрира от самиата аутлиния и топката срещна ръката на Аканжи. Тюрпен не видя ситуацията, но след намесата на ВАР даде дузпа за Байерн, превърната в гол от Кимих – 1:1.

Поставете оценка:




Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар