Home » Крими » Повдигнаха обвинение на мъжа и жената, превозвали мигранти в линейка

Повдигнаха обвинение на мъжа и жената, превозвали мигранти в линейка

Сподели новината
Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинение и задържа за 72 часа мъжа и жената, които бяха заловени снощи да превозват 23 нелeгални мигранти с линейка. Бежанците са влезли у нас от Турция. В района на Стара Загора са натоварени в специалния автомобил. От МВР днес дадоха подробности за този канал, като заявиха, че наблюдават лавинообразно покачване на опитите за незаконно преминаване на границата ни, но повечето биват осуетени.

Линейката с бежанците, сред които и три непълнолетни момчета от Афганистан, се озовава на метри от полицейското управление в пловдивското село Труд снощи след преследване по магистралата с патрул на МВР.

Присъдите на сирийците са обидно ниски. Това каза наблюдаващият прокурор по делото за каналджийство Христо Христов.
Съдът в Бургас опр…

„В рамките на 10 минути следва заграждане на селото от допълнителните сили от трето районно, шесто, СПС, „Сигма“, както и от РУ-Труд. 10 мин по-късно са задържани мъжа и жената. За тях се знае, че са криминално проявени – за кражби, наркотици“, заяви старши комисар Васил Костадинов, директор на ОД на МВР-Пловдив. Линейката вече е бракувана, но се изяснява как двамата задържани софиянци са се снабдили с нея, предаде БНТ.

„Все още има такива линейки, ползват се, изоставени са. Не всички са регистрирани надлежно дори. Следим ги изключително внимателно. Залавяме ги и ги спираме безопасно. Повече от спиранията имаме оперативна информация, по която действаме. По отношение на тази линейка, освен оперативната информация, хората вътре са били достатъчно много, за да направят впечатление и на преминаващи от там други граждани, които са сигнализирали също, че се движи такова МПС по магистралата“, заяви Иван Демерджиев, служебен министър на вътрешните работи.

Афганистанските граждани, които са искали през столицата да стигнат до сръбската граница, са били разпитани като свидетели и вече са настанени в миграционния център в Любимец. По данни на МВР ежедневно опит да влязат у нас правят поне 500 бежанци. От началото на годината мигрантският натиск към страната се е увеличил с над 40 процента. „На границата се пропускат по-малко хора, въпреки че опитите нарастват, и то нарастват лавинообразно“, допълни Иван Демерджиев, служебен министър на вътрешните работи.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.