Home » Спорт » 14-ата партия за световната корона по шахмат завърши реми

14-ата партия за световната корона по шахмат завърши реми

Сподели новината

14-ата партия за Световната шахматна корона между руснака Ян Непомняшчи и Дин Лижън (Китай) завърши реми на 90-ия ход. Последната партия стартира от равенство 6,5:6,5, а както се знае за шампион ще бъде обявен този, който първи достигне до 7,5 точки. Но след днешното реми общият резултат стана 7:7 и световният шампион ще бъде определен в тайбрек, който ще се играе утре.

Китайският шахматист беше с белите фигури, но не успя да се възползва от това, като дори изоставаше в контролното време. Двамата шахматисти размениха дамите още преди 20-ия ход, а след това нито един от тях не успя да вземе надмощие. Съвсем накрая след последната размяна на останалите топове двамата се съгласиха на реми.

До момента всеки от двамата претенденти за световната титла спечели по три партии. Сега те ще се подготвят за утрешния тайбрек, където ще се изиграят четири партии с контролно време 25 минути плюс 10 секунди на ход. При ново равенство ще се играят две блиц-партии с контролно време от 5 минути и 3 секунди на ход. При ново равенство следват две подобни партии с по 5 минути контролно време. Правилникът предвижда една или няколко блиц-партии при ново равенство, но вече с контрола от 3 минути и 2 секунди за ход – до определяне на победителя. Преди всеки кръг от тайбрека ще се тегли жребий кой шахматист с какъв цвят да играе.

Поставете оценка:




5

Оценка 5 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.