Home » Свят » Британците масово купуват жилища в Гърция

Британците масово купуват жилища в Гърция

Сподели новината

Въпреки увеличението на минималната стойност на инвестицията, Гърция продължава да привлича британски граждани, които масово закупуват недвижими имоти в страната, за да се възползват от свободното движение в рамките на Европейския съюз. Това съобщават агенциите за недвижими имоти.

Британците се насочват към Гърция, тъй като за да получат "златна виза", те трябва да направят инвестиция от 250 хиляди евро. Някои от тях, с по-големи възможности, избират да закупят жилища за половин милион евро в скъпите райони като Атика, Санторини, Миконос и Солун, според данните на местните агенции.

Островите, особено Крит, са особено предпочитани сред британците поради топлите климатични условия и бързата процедура за получаване на европейска виза – само за два месеца. Те търсят предимно нови жилища, поради високото качество на строителство и възможността за висок наем, ако не живеят в имота.

Около една трета от сделките с недвижими имоти имат за цел получаване на "златна виза", пише БНР.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар