Каката на Борисов: Избирането на здравен министър е на принципа проба-грешка

 

Избирането на здравен министър е на принципа проба-грешка. Опитваха с лекари, сега – финансист. Но аз не съветвам премиера как да си подбира хората, както той не ми се бърка за бебетата. Това каза в ефира на БТВ сестрата на премиера д-р Красимира Иванова, която завежда отделението по неонатология в Първа АГ „Св. София“.

„Ние обикновените лекари се опитваме да си правим реформа – да имаме лекарства, да имаме персонал, да имаме пациенти, да има заплати. Добрата реформа е, когато нищо не липсва в работата ни“.

„Аз съм била пациентка на проф. Николай Петров. Той е изключително ерудиран, човек на честта, спасил е много животи. Проф. Петров избра много добър екип за справяне с проблемите в здравеопазването. В много сектори на здравеопазването се наливат едни пари, въпреки това те винаги са недостатъчни. В здравеопазването не са толкова важни парите, а екипната работа и мотивацията на здравните работници’, подчерта д-р Иванова.

„За нас лекарите няма значение кой ще е здравен министър. Един човек може да е изключително добър професионалист, но по-важно е да има добър екип и волята му за реформи. Безкрайно уважавам проф. Николай Петров и това ще е така до края на живота ми. Не познавам Красимир Ананиев“, каза още сестрата на премиера.

Вашият коментар