Николай Радулов: Няколко са бандите, които тарашат банкоматите

 

„Банкоматите се взривяват със самоделни взривни устройства, с които боравят и терористите. Някой може да извърши и терористичен акт”, каза в предаването „Здравей, България” проф. Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР и експерт по сигурност. По думите му престъпността се увеличава, въпреки че на хартия намалява.

„Всяко неразкрито престъпление води до нови подобни”, каза той. Попитан една банда или няколко извършват тези престъпления, експертът заяви, че е напълно възможно те да са няколко. „Последните взривове са с един и също почерк. Но ако се върнем към началото на годината, имаше банкомат, вързан за джип и влачен като куче. Според мен има няколко банди, които си мислят, че банкоматите са лесна плячка”, даде пример Радулов.

Само за последния един месец случаите на взривени банкомати са пет. Както и при предишните обири, крадците са използвали бутилка със сгъстен въздух. „Престъпниците не се притесняват от шум, защото всички се крият да не последват още изстрели, а полицията идва след един час. За престъпниците риск няма, те са изчислили всичко“, каза още Радулов.

Вашият коментар