Home » Наука и технологии » Airbus показа самолета на бъдещето, който е… прозрачен (ВИДЕО)

Airbus показа самолета на бъдещето, който е… прозрачен (ВИДЕО)

Сподели новината

Авиопроизводителят Airbus представи нова концепция на самолета Airspace Cabin Vision 2035+ – самолет без остри ъгли и с намалено тегло. Основната характеристика на самолетния транспорт на бъдещето трябва да бъде прозрачен покрив, даващ на пътниците ново изживяване.

Но всъщност отгоре няма да има прозорци. Дизайнерите на компанията обмислят как да създадат цифров таван, който да показва гледката зад борда в реално време. Най-вероятно стените ще претърпят същата съдба.

Освен това тези самолети ще работят в съответствие с концепцията за кръгова икономика, която предполага рециклиране на материали и продукти. Например водата, която е била използвана в мивката, ще бъде използвана повторно за промиване на тоалетните.

Хранителните отпадъци също ще бъдат намалени, като пътниците на дълги полети ще могат да поръчват предварително храната си, а на къси полети ще могат да вземат закуски, само ако желаят.

Но основната цел на Airbus е да произвежда самолети, задвижвани с водородно гориво. В момента вече се разработват три кораба, задвижвани с водород, чието производство е подготвено за 2025 г.

[embedded content]

Поставете оценка:




4.3

Оценка 4.3 от 6 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.