Home » България » Важните новини във ФАКТИ на 20.06.2023 г.

Важните новини във ФАКТИ на 20.06.2023 г.

Сподели новината

ГДБОП нахлу в офиси на кабелен оператор в Пловдив

Служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ – София провеждат акция в бизнес център „Хеброс“ на бул. „Марица“ 154 в Пловдив. Извършва се претърсване на централния офис на DC Corporation, съобщи „Фокус“.

Акцията е по дело на Районна прокуратура – Пловдив, но оттам заявиха, че на този етап няма да коментират.

По неофициална информация, производството срещу DCC е след множество сигнали от телевизии от цялата страна, че не им са плащани правата за излъчване.

Заради полицейската операция абонатите на кабелния оператор са без телевизия и интернет.

Собственикът на DCC Иван Гологанов е неоткриваем. Никой не вдига телефоните, посочени в сайта на оператора.

ВКС одобри 22-ма съдии, които да разследват главния прокурор

Общото събрание на Наказателната колегия на Върховния касационен съд (ВКС) одобри списък от 22-ма съдии, които ще могат да разследват главния прокурор и заместниците му, съобщиха от пресцентъра на съда.

Бившата на Пепи Еврото за носените от полицаи мебели: Бременна съм

„Като бременна жена се оказа, че съм си надскочила капацитета, що се отнася до носене на багажи“. Това коментира за bTV Любена Павлова, бившата съпруга на Петър Петров – Еврото.

На две заплати? Министърката на туризма още е сътрудник на Радан Кънев в сайта на ЕП

Назначаването на Зaрица Динкова като министър на туризма в кабинета Денков-Габриел беше посрещнато остро от бранша. Фирмите в туристическия сектор обявиха, че дамата не им е позната и не знае проблемите на бизнес.

Преди да дойде Спецов, НАП успели с 2000 лв. да глобят Кирил Петков

Бившият премиер Кирил Петков олекна с 2000 лева, след като НАП успя да се добере до него и да му вземе парите за глобата, наложена му от ЦИК преди почти една година, научи Breaking.bg от източници в приходната агенция.

Иван Френкев: За Рожен и изгубените в превода…

Първите сведения за събори на Рожен датират още от 80-те години на XIX век, а според други, наши местни жители, родови срещи са се провеждали в местността и много по-рано. През Рожен е преминавале границата, деляла Източна Румелия и Османската империя чак до Балканската война от 1912 година. Тук все още поробените българи се срещали със своите роднини от освободената територия един път в годината. За нас, родопчани, Роженският събор е много повече от приятна разходка сред красивите поляни и величествените гори.

В центъра на Пловдив мъж запали знаме на НАТО

Районна прокуратура – Пловдив започна проверка за хулиганство, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

МВР обясни защо е помогнало на бившата на Пепи Еврото с покупките

В социалните мрежи се разпространиха кадри, на които се вижда как служители на МВР помагат за товарене на кашони на бившата съпруга на издирвания Пепи Еврото – Любена Петрова.

Кирил Петков: Предлагаме Даниел Лорер за еврокомисар

Замяната на Гешев със Сарафов е изцяло недопустима. Това съобщи съпредседателят на “ Продължаваме промяната “ Кирил Петков в ефира на БТВ. Той бе посетител в предаването “ Лице в лице „.

Мика Зайкова: С бързи крачки вървим към стагфлация

Много мои колеги твърдят, че Еврозоната влиза в рецесия…Работата е там, че както САЩ, така и ЕС с бързи крачки вървят към стагфлация, сподели в профила си във Фейсбук икономистът и бивш депутат от ИТН Мика Зайкова. Тя обяснява, че стагфлацията е продължаваща инфлация при нисък икономически ръстеж.

Токът за бита скача между 4 и 5% от 1 юли

Между 4 и 5% ще поскъпне токът за бита от 1 юли заради включването в микса на по-скъпо електричество от ТЕЦ „Марица изток 2“, разпоредено със заповед на бившия енергиен мистър Росен Христов.

Радев: Партиите, представени в НС, търсят свой човек за поста главен прокурор

Партиите, представени в НС, търсят свой човек за поста главен прокурор. Това показват реакциите след избора на Борислав Сарафов за и.д. главен прокурор, коментира президентът Румен Радев, цитиран от БНТ.

Нели Куцкова: Крайно нелогично е Сарафов да бъде и.д. главен прокурор. Това е поредният срамен акт на ВСС

Има данни, още когато Гешев не беше отстранен,че Сарафов се е намесвал, за да бъде прекратено производството на Борисов „Барселонагейт“. Вярно, че е временно изпълняващ, но трябва да е човек с авторитет. Минимумът е да се обсъдят нравствените му качества, да му се даде възможност да даде обяснение за фактите, които станаха публично известни. Защо трябва да се преразглеждат исканията за сваляне на имунитети? Ще бъде скандално, ако ги оттегли. Не ми е известно да е имало случай на оттегляне досега.Пленумът на ВСС има повече правомощия от прокурорската колегия. „Теоретично възможно е изборът на временно изпълняващ длъжността да бъде гласуван от пленума. Това е законно. Трябва публично да се обсъди кандидатурата на Сарафов. Много е важно какви хора ще бъдат избрани в новия ВСС“. Това каза пред Nova News съдия Нели Куцкова.

Георги Готев: Брюксел ще крепи правителството с всички сили, което е добро дошло за България

Когато се съставяше правителство, трябваше да се договори и въпросът за еврокомисаря, изказа мнение пред БНР Георги Готев – главен редактор на EurActiv.bg.

Поставете оценка:




Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.